2024. június 6. Újhold az Ikrekben – Szeretettel teremtés

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Június 04.

Kategória: Hold a mindennapokban | Címkék: újhold, belső béke, Ikrek, június

Június 6-án 14 óra 37 perckor tetőzik az Újhold a könnyed Ikrek jegyében. Az Újhold mindig új lehetőséget biztosít, hogy tiszta lappal induljunk neki a következő időszaknak. Lehetőséget ad arra, hogy belevágjunk bizonyos dolgokba, üdvözöljük az új kezdeteket, és változtassunk jövőnk alakulásán.

Az Újhold születésnek pillanatának Aszcendense a Mérlegben áll, aminek az uralkodója a Vénusz. A pillanat MC-je Rákban áll, minek az uralkodója a Hold. És a hab a tortán, hogy a Nap, a Hold és a Vénusz együtt állnak, így minden adott hozzá, hogy működtessük a teremtő erőnket. A Vénusz, a szerelem, az anyagiak, a kapcsolatok és nem utolsó sorban a harmónia és az önszeretet bolygója, így ezek erősítésére, stabilizálására használni tudjuk a támogató energiákat.
Az Ikrek jegyében álló bolygótömörülés nagyon erős változó energiát mutat, így ez bennünk is megjelenő energia, de észnél kell lennünk, hogy ne kapkodjunk és ne akarjunk mindent megváltoztatni csak azért, mert épp unatkozunk.

A Szaturnusz, mint a sors képviselője jelentősen szemmel tartja a folyamatot, így egyfelől visszahúz bennünket, hogy átgondoltabbak legyünk, másfelől igényli tőlünk a komoly elköteleződést a szívünk szerinti célok mellett és a kitartó munkálkodást a minket támogató célok megvalósításán. Hozzá tartozó analógia a felelősségvállalás, így már senkire nem mutogathatunk, ha boldogtalannak érezzük magunkat, magunkban kell megkeresni az önkorlátozásokat és a nem működő dolgokat.

Bár nem közvetlenül, de hatással vannak a gondolataink is a teremtésünkre, hiszen a Merkúr tágan, de kapcsolódik a Plútóval és a Jupiterrel is. A három planéta együttes hatása, hogy mindent felerősít, szenvedélyessé tesz, ami elménkben megjelenik. Így akkor tudnak a teremtő folyamatok elindulni, ha optimisták vagyunk, és semmi kétség nem dolgozik bennünk a megvalósulással kapcsolatosan. Tehát egyfajta gondolati átalakulást is hozhat az Újhold utáni időszak, ha beletesszük a tudatos munkánkat.
A támogató gondolatok és az erős érzelmek egyesülése a szerelem lángra gyúlását is hozhatja. Szerelem nem csak egy másik emberrel kapcsolatosan gyúlhat lángra, hanem saját céljainkat illetően is használhatjuk a szenvedélyes energiát. Szerelmessé válhatunk akár az életbe is, ami boldogságunkat növeli.

Kép: Pinterest

Mindannyiunknak más elképzelése van a boldogságról, a szeretetről és annak áramlásáról. Mindenki más módon adja és igényli, hogy szeretetet kapjon. Mindenkinek vannak lelki sebei, csalódásai, mert nem kapta meg azt a figyelmet és szeretetet, amit igényelt volna. Ilyenkor hajlamosak vagyunk magunkban keresni a hibát, úgy érezzük nem vagyunk szerethetők és vad bizonyításba kezdünk, ami még több csalódást hozhat. Pedig úgy vagyunk szerethetők, ahogy vagyunk, önmagunkért, csak lehet, hogy a másik ember ezt oly módon igyekszik megadni számunkra, amire a mi „szeretettankunk” nem befogadó. Fontos, hogy felismerjük a különbségeket és odafigyeljünk egymásra.

Az Ikrek Újhold energiája mélyebb gondolkodásra ösztönöz bennünket, megmutatja a bennünk dolgozó téves meggyőződéseket, hogy egy új megértéshez vezessen el bennünket. Támogatásának köszönhetően átélhetünk egyfajta kapcsolati rendeződést, egyes kapcsolataink elmélyülhetnek, átalakulhatnak a megértésen keresztül, vagy új, támogató emberek jelenhetnek meg az életünkben. Ugyanezt a rendező energiát használhatjuk anyagi ügyeinket és saját önértékelésünket érintő problémákkal kapcsolatosan is. Persze a két téma összefügg, hiszen ha nem értékeljük magunkat, akkor az az anyagiakat illetően is megmutatkozik.

Az optimista, de reális kilátások keresése, a jó időzítés és a józan ítélőképesség megtartása támogat bennünket abban, hogy kiválasszuk a megfelelő lehetőséget és időpontot. A türelem, az összpontosítás, a kitartás és a felelősségvállalás lesz a kulcs hosszú távú céljaink elérésében.
Engedjük, hogy a szeretet gyönyörű energiája megnyissa szívünket, emlékeztessük magunkat, mennyire szeretnek bennünket, töltődjünk ezzel az érzéssel, majd hagyjuk, hogy a bennünk lévő szeretet kiáradjon belőlünk.

Kép: Pinterest

Amint láthatjuk, a júniusi Újhold meglehetősen érdekes energiákkal érkezik, kétség sem fér hozzá, hogy lélektisztító lehet. Elvezethet bennünket bizonyos mély felismerésekhez, amit azért tesz, hogy bővítse tudatosságunkat, növelje lelkünk boldogságát, és lehetővé tegye számunkra, hogy szívünk szerint alakítsuk életünket. Nem utolsó sorban lehetőséget kapunk arra, hogy egyensúlyt teremtsünk a racionális és az érzelmi oldalunk között.

Figyeljetek tudatosan magatokra, figyeljétek mik azok a gondolatok, amik meghátrálásra, lemondásra biztatva akadályozzák, hogy könnyedén, rugalmasan, saját jó érzéseitek szerint alakítsátok át életeteket. Figyeljétek testi jeleiteket, mit üzen általuk a lelketek? Természetesen segít az asztrológia is, hiszen az Újhold teremtő energiája mindenkinek más életterületére hat, a személyes horoszkópjának függvényében.

Ha az év eddig nem úgy alakult, ahogy szeretted volna, ez az Újhold elhozhatja a fordulópontot. Nyilatkoztasd ki az Univerzum felé szándékaidat, hogy mit szeretnél, mire van szükséged és higgy benne, hogy minden az isteni időzítés szerint megtörténik.

Legyetek kitartóak, szánjatok mindennap 10 percet arra, hogy elméteket lelketek vágya szerint újra programozzátok, új mintákat adva számára. Tegyétek ezt legalább 28 napon keresztül, mert ennyi időre lesz ahhoz szükségetek, hogy gondolkodásotok átalakuljon és felfrissülve, benneteket szolgálva működjön. Mivel az Ikrek jegyéhez tartozik az új információk begyűjtése és közvetítése, ezért Újhold után bátran vágjatok bele tanulásba, amivel önismereteteket, tudatosságotokat fejlesztitek. Kezdjétek a teremtést Újhold napján, a Varázslattal, amire most ideális időpont június 6-án a 19 óra 18 perc.


Csodás teremtő napokat kívánok mindenkinek!

Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06-30-4515002

Női elvonulás ősszel!

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások július 21-től július 27-ig

A 30. hét Holdállásai

2024.07.20 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

2024. július 21.Telihold a Bak jegyében

Július 21-én 12 óra 17 perckor tetőzik a Telihold a Bak jegyében. A júniusi Telihold szintén a Bak jegyének elején köszöntött ránk, ami mondhatni egyfajta kezdetet hozhatott az elengedés folyamatában. Ahogy a júliusi Teliholdnál a Hold a Bak jegyének végéhez ér, úgy mi is történetünk végéhez érhetünk, megtéve az utolsó lépést a végleges lezárás érdekében.

2024.07.19 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Bak Telihold varázslat

A júliusi Telihold a Bak jegyében köszönt ránk, ami életünk egy szakaszának befejezéséhez vezethet el bennünket.

2024.07.19 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom