2024. június havi horoszkóp

Szerző: Dudás Mária | Utolsó frissítés: 2024. Május 31.

Kategória: Havi horoszkóp | Címkék: asztrológia, újhold, belső béke, havi horoszkóp, június, Nyári napforduló, Telihold

Elérkeztünk az év 6. hónapjához, júniushoz, ami egyfelől Juno Istennőről kapta a nevét, másfelől Napisten havának is hívják. Igen eseménydús, intenzív energiákat megmozgató hónapnak nézünk elébe, ami számtalan lehetőséget rejt magában.

Részletek a videóban!

 

A hónap jelentősebb napjai:

Június 3-án az Ikrek jegyében járó Jupiter alkot egy kedvező (trigon) fényszöget a Vízöntő Plútóval.
A Jupiter május végén váltott jegyet, így az elkövetkező egy évben az Ikrek analógiáit erősíti és nagyítja fel. Miközben még újra rendeződnek az energiák egy segítő kapcsolódásba kerül a Plútóval, ami épp retrográd fázisban van. A harmonikus kapcsolódásnak köszönhetően kirobbanó energiát alkotnak, így mi magunk is azt érezhetjük, hogy lendületet kapunk, jobban tudjuk működtetni az önérvényesítésünket.
A két bolygó találkozását hasznosíthatjuk saját céljaink érdekében, de kifejezetten jó ingatlan értékesítésre, utazásra vagy egyszerűen tanulásra. Azért az árnyoldaláról se feledkezzünk meg, ami a téves meggyőződéseinkre irányíthatja a figyelmünket. Ha belelovaljuk magunkat téves elképzelésekbe, akkor könnyen problémás helyzetekben találhatjuk magunkat. Az viszont kétségtelen, hogy fejlődésünket támogató tapasztalatokkal gazdagodhatunk.
A Jupiter egy rendkívül optimista erőt képvisel, így a Plútóval egyesülve akár komolyabb sikereket, életünk pozitív alakulását is elhozhatja, ha nem voltunk restek és változtattunk életünk nem működő dolgaiban.

Június 3-án a Merkúr bolygó átlép az Ikrek jegyébe.
A Merkúr jegyváltásával tovább erősödnek az ikrekes energiák, hiszen már ott állomásozik a Nap, a Vénusz és a Jupiter is. Az ilyen bolygó „tömörülést” hívjuk az asztrológiában stelliumnak, ami jócskán a fókuszunkba rakja az Ikrek jegy analógiáit. A Merkúr belépése az Ikrekbe egy pozitív égi jelenség, hiszen a bolygó a jegy ura, így kifejezetten otthonosan mozog benne. Ennek köszönhetően támogató és könnyed energiát kapunk a gondolkodáshoz, a kommunikációhoz, az ügyintézéshez és nem utolsó sorban a közvetítéshez is. Az energiák szintén kedveznek a kisebb utazásoknak, tanulásnak és a kapcsolatteremtésnek.

Június 4-én a Nap együttállásba kerül a Vénusszal az Ikrek jegyében
A hatás ezen a napon csúcsosodik ki, de tulajdonképpen egész hónapban fogja „kezét” a két bolygó, ami kifejezetten jó időszakot jelez számunkra. Természetesen lehetnek visszalépések vagy lelassulás is a hónapban, de bármilyen helyzeten túl tudunk lépni az energiák segítségével. Mivel elhúzódó, egész hónapot érintő hatás, így érdemes megnézni, hogy kinek melyik életterületét érinti, hiszen ott tudja ezt az áldásos energiát hasznosítani. A Nap és a Vénusz egyesített energiáját felhasználhatjuk kreatív feladatokra, kapcsolatépítésre, kapcsolati rendeződésre, harmóniánk megtalálására és nem utolsó sorban életünk jobbá tételére örömforrásaink, a szerelem megtalálásának segítségével. Ha van olyan kapcsolatunk, ami problémás és odafigyelést igényel, akkor ez a tranzit hatás segíti a megértést és az elfogadáson keresztüli megoldást.
Ezen a napon csúcsosodik ki még két hatás, a Merkúr a Plútóval és a Jupiterrel is „támogató” fényszögbe kerül. Azért macskakörmös a támogató szó, mert két erősítő hatás éri a gondolatainkért felelős bolygót, ami jól, de akár kellemetlenül is elsülhet attól függően mi van a fejünkben. Negativitás, félelmek esetén eléggé belerongálhat a nap kellemes oldalába, felerősítve ezeket a nem kellemes gondolatokat bennünk. Érdemes tudatosan figyelni elménkre és pozitív, optimista gondolatokkal feltölteni.

Június 6-án 14 óra 37 perckor tetőzik az Újhold az Ikrek jegyében, ezzel elkezdődik a teremtő időszak.
A júniusi Újhold kiemelt szereplője a Vénusz és a Szaturnusz, így mondhatni sorsikus felügyelet alatt állunk, hogy számunkra kedvező és saját boldogságérzetünket erősítő célokat tűzzünk ki magunknak. Mind kapcsolati, mind anyagi, mind saját önértékelésünkkel kapcsolatosan elénk kerülhetnek lezárásra megérett ügyek, amikkel ajtót nyitunk az új lehetőségek előtt. Ez az Újhold segíthet új perspektívából nézni a dolgokat és megtalálni azokat a válaszokat, amelyek szükségesek a szintlépéshez. Nagyobb késztetést érezhetünk a tanuláshoz, látókörünk szélesítéséhez, hogy új meglátásokkal, tudatos eszközökkel vegyük életünk irányítását a kezünkbe.
Arra viszont mindenki figyeljen, hogy a sok ikrekes energia szétszórttá is tehet bennünket, és mindent akarhatunk egyszerre, össze vissza kapkodva. Inkább legyen 1 vagy max. 3 stabil célotok aminek teremtéséhez már összeállt a fejetekben az útvonal.

Június 8-9-én a Vénusz és a Nap kerül egy feszült fényszögbe a Szaturnusszal. Mivel a Nap és a Vénusz együttáll, így nem lehet ezt a két hatást kettéválasztani. Nem túl kellemes hatások, korlátozva érezhetjük magunkat és hiába az akaratunk, nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy mi szeretnénk. Érdemes ezen a két napon azzal foglalkozni, amivel könnyedén lehet haladni, és félretolni mindazt, amivel hiába erőlködünk, nem mozdul semerre. Ha dolgunk van vele, akkor később újra foglalkozhatunk a megoldásán. Azonban az is lehet, hogy bizonyos dolgokban végleges lezárásokat hoz majd a nap környéke. Azt viszont tudatosítsuk magunkban, hogy ezek a nem megmenthető dolgok voltak.

Június 9-én a Mars belép a racionális Bika jegyébe.
Ezzel a jegyváltással a tüzes, de inkább fellángoló cselekvőképesség és földies, gyakorlatias, kitartó energia találkozik. Bár nem mondhatni, hogy a Mars lubickol ebben az energiában, de az kétségtelen, hogy meggondoltabbá és tervszerűbbé teszi a cselekvésünket. Ami nem is baj, mert az átgondoltság által jobban megláthatjuk túlműködéseinket, amivel elfecséreljük az energiánkat. A jegyváltással a bolygó lassabb, de egyenletes haladást eredményezhet. A Bika Mars arra is kiváló alkalom, hogy egészségünkre és fizikai jólétünkre összpontosítsunk.

Június 11-én a Bika Mars nem túl kellemes találkozása következik a Plútóval.
Igaz extra energiát kapunk, és szenvedéllyel is töltődhetünk, de ez a feszült hatás inkább harciasnak mondható, hatalmi harcokat és nyugtalanságot hozhat.
A kellemetlenebb oldala, hogy rendkívül ingerlékenynek, feszültnek érezhetjük magunkat az energia hatására, de ha nem kifelé éljük meg, akkor segítőnkké szegődhet. Ha befelé figyelünk, koncentrálva a bennünk tomboló haragra, könnyen megláthatjuk a mélyebb összefüggést, akár karmikus láncolatot is. Természetesen ez az első lépés, de lehet hogy a második a tombolás lesz. Úgyhogy jöhet a párna vagy a bokszzsák püfölése. Ha enyhébb haragról van szó, akkor lehet, hogy a kiírás is megoldást hoz.
Jön a szokásos figyelmeztetése, mivel a Plútó is benne van a hatásban. Ne hagyjátok, hogy ez a szenvedélyes hajtóerő hatalmi harcokba, egós dolgokba, túlzásokba vigyen benneteket, mert annak jócskán meglesz az ára.

Június 12-én a Merkúrt is eléri a Szaturnusz feszült fényszöge.
Ismét egy nem kellemes hatás, mert összezavarodhatunk, merevebbé válhatunk és mi magunk sem igazán tudjuk mit is akarunk. Ez a nap nem arra való, hogy nagy döntéseket hozzunk vagy érzelmi ügyeket beszéljünk meg, mert garantált a kudarc. Inkább magunkra figyeljünk, milyen gondolatok, érzések dolgoznak bennünk, és türelemmel, empátiával segítsük magunkat az egyensúly állapotába kerülni.

Június 14-én a Merkúr kerül együttállásba a Nappal az Ikrekben, de természetesen a Vénusz is aktívan jelen van még, csak egy kis távolságból szemléli az eseményeket.
A jó oldala a napnak, hogy támogató nap az önkifejezésre és ötleteink megosztására másokkal kihasználva az Ikrek jegyének közvetítő analógiáját.
Arra azonban figyelni kell, hogy az Ikrek kevésbé jó oldala a szétszórtság, türelmetlenség, felületesség. Főleg akkor okozhat ez galibát, ha túl sok mindent akarunk egyszerre, és kiakadunk, ha nem haladnak elképzeléseink szerint a dolgaink. Használjuk a napot inkább egyfajta belső vizsgálódásra, hogy megtaláljuk mire van szükségünk éppen.

Június 17-én igen sok hatás dolgozik, ami okozhat némi zavart, lelassulást, hátráltatást. A hónap közepére általánosságban igaz, hogy több odafigyelést igényel és időnként erőtlennek érezhetjük magunkat.
A nap folyamán a Vénusz és a Merkúr is átlép a Rák jegyébe, és még a jegyváltás előtt feszültségbe kerülnek a Neptunusszal. A neptunuszi hatás kellemetlenkedő lehet, a ködösség, zavarodottság érzése mellett, érzékenyebbé, álmodozóbbá tehet bennünket. Könnyebben esünk bele az illúziók, a csalódás csapdájába és önértékelésünk is mély pontokat üthet meg. Nem utolsó sorban úgy vélhetjük, becsapnak, kihasználhatnak bennünket, ami nem feltétlenül felel meg a valóságnak. Erre az időszakra lehetőleg ne tervezzünk nagy dolgokat, fontos ügyek intézését, és ne ekkor akarjuk érzelmi ügyeinket rendezni. Legjobb, ha pihenünk, utazunk, töltődünk és jobban figyelünk saját érzelmi egyensúlyunkra.
A Merkúr és a Vénusz Rák jegyébe költözésével erősödnek az érzelmi energiák, a múlt élményei is előtérbe kerülhetnek, és jobban igényeljük a családias légkört, a gondoskodást. A két bolygó még ezen a napon együttállásba kerül egymásnak, ami kifejezetten kedvez annak, hogy kiírjuk magunkból gondolatainkat, érzéseinket és a múlttal kapcsolatos tapasztalatainkat.

Június 20-án 22 óra 50 perckor a Nap belép a Rák jegyébe ezzel elkezdődik a Rák hava. Mielőtt megtörténik a jegyváltás a Nap is feszült fényszögbe kerül a Neptunusszal, ami jelentősen csökkentheti energiaszintünket és egyeseknél akár identitás válságot is okozhat.
De nézzük a pozitív oldalt! Ahogy az Ikrekben együtt volt a Merkúr a Vénusz és a Nap, úgy a Rák jegyében is folytatják még egy ideig az együtthaladást, így továbbra is érezhetjük támogató energiájukat. Ráadásul 20-án lesz a nyári Napforduló is, ami befolyással bír az évszak egészére, így ne feledkezzetek meg a Lencsemágiáról!
Az évszakváltás felhasználható arra, hogy változást indítsunk saját életünkben, és megvizsgáljuk a saját életszakaszaink változását.

Június 21-én a Merkúr fényszögbe kerül a Marssal, ami által mi is egyesíteni tudjuk az érzelmi energiákat a gyakorlatias megvalósító képességgel. A lehetőség nem a gyors, inkább egyfajta lassú, de biztos haladást ígér. Kifejezetten előnyös energia tervezésre, ötleteink gyakorlati oldalról történő vizsgálatára.

Június 22-én 3 óra 7 perckor tetőzik a Telihold a Bak jegyében, amivel elindul az elengedés időszaka. Mindent támogat a fogyó Hold energiája, amit ki akarunk vezetni véglegesen az életünkből. A Bak Telihold azt szeretné, hogy felelősséget vállaljunk életünkért és annak alakulásáért. Igen csak aktív szereplő lesz a Plútó, ami kíméletlenül rávilágíthat életünk azon pontjaira, amiben halogatjuk a változtatást, elodázva a döntések meghozatalát. Ez a Telihold keményen feltárhatja az igazságokat, rákényszerítve bennünket, hogy alapos önvizsgálatot végezzünk tetteinkkel kapcsolatosan, mi az amit megtehetnénk, de még sem tesszük? Bizonyos szempontból átélhetünk egyfajta kíméletlen ébresztő energiát, aminek a célja, hogy kiszakítson minket minden önsajnálatból vagy önszabotázsból, és ezáltal visszavegyük az irányítást saját életünk felett. Fantasztikus Telihold, ami támogat minket a rossz szokásoktól és az elakadást okozó, ismétlődő mintáktól való megtisztulásban. Itt az idő megtörni a karma körforgását, és új útra lépni, amiben most komoly Univerzális támogatást kapunk.

Június 26-án a Merkúr és a Szaturnusz egy trigonban (segítő fényszög) egyesíti energiáját, ami által végre rendeződhetünk, koncentráltabbá válunk. Mondhatni a hónap közepi némileg káoszos hatások után kifejezetten áldásnak érezhetjük a nap környékét, sokkal inkább érezzük hatékonynak magunkat, mint a megelőző időszakban.

Június 29-e kifejezetten kedvez a párkapcsolatoknak, legyen szó új vagy meglévőről. A Vénusz és a Mars kerül segítő fényszögbe egymással, így a napot az öröm és boldogság hatja át, ha ebbe beletesszük az energiánkat is. Ha épp egyedül vagytok, akkor is ki tudjátok használni az energiákat, használjátok saját örömforrásaitok megtalálására és foglalkozzatok olyan dolgokkal, ami boldogságot okoz. Lényeg, hogy mindenki arra irányítsa a figyelmét, ami jó érzéseket szerez.

Június 30-án kezdi meg látszólagos hátráló mozgását (retrográd) a Szaturnusz bolygó a Halak jegyében és egészen így is marad novemberig.
Bár hozzászoktunk már ehhez, hiszen minden évben van ilyen időszak, de még sem szabad figyelmen kívül hagyni ezt a napot, mert hozhat erőpróbákat, erősödő félelmet. Retrográd időszakban újra elénk kerülhetnek olyan leckék, próbatételek, amik fejlődésünket szolgálják. Így jó, ha a nap környékén fokozottabban, de utána is tudatosan figyelünk mi okoz nehézséget számunkra, miben érzünk elakadást és mi lehet vajon az oka, mit kell észrevennünk? A retrográd időszakban lehetőségünk nyílik rá, hogy megoldjuk végre a „sorsikus feladatokat” és megbizonyosodjunk arról, hogy valóban megtanultuk a leckéket. Természetesen a jól végzett munka gyümölcse is a miénk lehet, hiszen a Szaturnusz ajándékokat és jutalmakat is hozhat, amivel végre életünk új fejezetébe léphetünk.


Csodaszép júniust kívánok mindenkinek!


Dudás Mária asztrológus, életvezetési tanácsadó, mentor
06/30-4515002

Tanulj velünk! Kedvezményes lehetőség!

 

A Hold jegyváltásai:

06.01. 5 óra 28 perc Kos fogyó Hold
06.03. 7 óra 55 perc Bika fogyó Hold
06.05. 10 óra 35 perc Ikrek fogyó Hold
06.07. 14 óra 40 perc Rák növő Hold
06.09. 21 óra 28 perc, Oroszlán növő Hold
06.12. 7 óra 38 perc, Szűz növő Hold
06.14. 20 óra 12 perc, Mérleg növő Hold
06.17. 8 óra 37 perc, Skorpió növő Hold
06.19. 18 óra 31 perc, Nyilas növő Hold
06.22. 1 óra 08 perc Bak növő Hold
06.24. 5 óra 14 perc Vízöntő fogyó Hold
06.26. 8 óra 07 perc Halak fogyó Hold
06.28. 10 óra 51 perc Kos fogyó Hold
06.30. 14 óra Bika fogyó Hold.

 

Cikk kategóriák

Címkék

Legfrissebb cikkek

Hold a mindennapokban

Heti Holdállások július 21-től július 27-ig

A 30. hét Holdállásai

2024.07.20 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

2024. július 21.Telihold a Bak jegyében

Július 21-én 12 óra 17 perckor tetőzik a Telihold a Bak jegyében. A júniusi Telihold szintén a Bak jegyének elején köszöntött ránk, ami mondhatni egyfajta kezdetet hozhatott az elengedés folyamatában. Ahogy a júliusi Teliholdnál a Hold a Bak jegyének végéhez ér, úgy mi is történetünk végéhez érhetünk, megtéve az utolsó lépést a végleges lezárás érdekében.

2024.07.19 | Dudás Mária
Hold a mindennapokban

Bak Telihold varázslat

A júliusi Telihold a Bak jegyében köszönt ránk, ami életünk egy szakaszának befejezéséhez vezethet el bennünket.

2024.07.19 | Dudás Mária
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom